Jön a Mazsike őszi Sétafesztiválja!

2022 Őszi Sétafesztivál – A tudomány és az oktatás nyomában

2022. Október 7-9.
Részletes program és regisztráció:
https://mazsike.hu/setafesztival/
A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.
Regisztráció kezdete: szeptember 30.

Idén ősszel a Sétafesztivál témái a tudomány és oktatás. A pandémia ideje alatt szinte a vírusnál is gyorsabban fertőztek az áltudományos elméletek, és bár a járvány lecsengett, de a tudomány megkérdőjelezéséből nem gyógyultunk ki teljesen. Az idei Sétafesztivál üzenete az, hogy gondolkodni szórakoztató, és a tudomány érték. (Bárhogyan is alakul az időjárás!) Így gondolhatta Richter Gedeon is. A 150 éve született gyógyszerész emlékére ültetünk fát a Sétafesztivál első napján egykori lakhelyénél (XIII. ker., Katona József utca 21.).
A fesztiválon ellátogatunk az MTA székházába, a Földtani Intézetbe, körbesétálunk a BME és az ELTE campusán, történeteket hallgatunk a nyolcadik kerület iskoláiról. Gondoljunk megbecsüléssel azokra, akik tudásukat nem féltve őrizgetik, hanem továbbadják másoknak.

Idén ősszel már hatodik alkalommal rendezzük meg az immár hagyománnyá vált Sétafesztivál című programunkat. 2018-ban hoztuk létre a rendezvényt, amelyen minden évben egy adott tematika köré szervezünk városi sétákat, elsősorban a helyi zsidó vonatkozásra fókuszálva, de nyitottan minden egyéb ötletre is.
Tartsatok velünk!