Itt a Smonca legfrissebb adása! Vendég: Vida Kata piszochológus, gasztroblogger

Dohi Gabriella ma Vida Katával beszélget, akit van aki pszichológusként ismer, de talán kicsit többen vannak azok, akik a Babramegy gasztroblog szerzőjeként. Arról beszélgettünk, hogy ebben a két szakmában mik a közös pontok és mik a különbözőségek. Meg lehet-e gazdagodni abból, ha lakásunkat étteremmé alakítjuk? Katától megtudjuk mi az a stázsolás (nem összekeverendő a staubolással) és sokat mesél példaképéről Yotam Ottolenghiről.

Az adás IDE KATTINTVA hallgatható

A szótár szerint a smonca – ‘semmiség’; ‘üres fecsegés, mellébeszélés’. A vitatott eredetű jiddis schmonze (‘csacska tréfa; fecsegés’) átvétele. De mi nem csak fecsegünk. A kortárs zsidó kultúra alakítóival, résztvevőivel és kutatóival beszélgetünk fontos dolgokról könnyedén, mindenről ami kultúra és kicsit is zsidó.

A korábbi adások IDE KATTINTVA hallgathatóak meg