Jancsó 99-100

Jancsó 99-100

A magyar filmművészet világszerte legismertebb alkotója Jancsó Miklós 2020 szeptember 27-én lenne 99 éves. Életműve, filmjeinek különleges világa, iskolateremtő alkotásai előtt tisztelegve indítunk egy filmsorozatot 99 születésnapjától a centenáriumig. 

A “Jancsó Miklós 99-100” programsorozat szerkesztője Báron György filmkritikus. A tervek szerint havonta megtartott vetitéseken a ritkán vagy itthon alig látott filmeket is bemutatjuk. A vetítéseket követően beszélgetünk az alkotókkal. A vetítések helye a Hernád Ház “Pesti mozi” nevű mozitörténeti kiállítóterme (Bp. VII. Hernád utca 46. IV. emelet) és 2021-ben jó idő esetén a Róth Miksa Emlékház kertjében (Bp. VII. Nefelejcs utca 26.). 

Jancsó Miklós születésnapját kissé megelőzve 2020 szeptember 24-én, csütörtökön este 7 órakor bemutatjuk a rendező Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című filmjét. A vetítést követően beszélgetünk a film alkotóival. Vendégünk lesz Báron György filmkritikus, aki rövid időre a filmben is feltűnik, valamint Scherer Péter, vagyis Pepe, akit a film bemutatása óta csak így ismer mindenki. 

A beszélgetést vezeti Kirschner Péter. 

Belépődíj: 500 Ft 

Jegyek a rendezvény időpontjában a helyszínen kaphatók, valamint online a www.jegy.hu-n, illetve a www.jegyx1.hu online oldalakon.

A programot a vírus járványra való tekintettel az óvintézkedések teljes betartásával szervezzük meg. Biztosítjuk a távolságtartást, a nézők számára a maszk viselése kötelező.