Január 4-én született Békeffi László színész, konferanszié

Békeffi László (Szeged, 1891. jan. 4. – Zürich, 1962. jan. 22.): komikus színész, színmű- és kabaréíró, konferanszié. Pályáját újságíróként kezdte, de színitanulmányokat is végzett, ám valódi területéül a kabarét választotta.

Először 1912-ben lépett fel Ferenczy Károly kabaréjában. 1924-ben megalapította a Vidám Színpadot. Komjáti Károllyal 1936-ban alapította meg a Pódium Írók Kabaréját, mely nem csupán nevében kívánta feltámasztani, valamint folytatni a valódi kabaré hagyományait, hanem szokatlanul bátor hangú fórumot is teremtett az egyre feszültebbé váló politikai viszonyok között. Békeffi László személyesen is szóban és írásban harcolt a nácizmus ellen. A Színművészeti Kamara fegyelmit indított ellene 1941-ben, majd letiltotta a színpadról. 1943-ban először Sopronkőhidára, onnan pedig politikai fogolyként a dachaui koncentrációs táborba hurcolták.

1945 után már nem tért haza, 1949-ig Angliában élt, később az USA-ban, majd Svájcban telepedett le. Termékeny munkásságnak gyümölcsei közé számtalan színmű, kabaréjelenet, sanzonszöveg tartozik. Konferanszait szokatlanul bátor hang, újszerű forma, a szellem és a humor ötvözése jellemezte, mely remek előadásmóddal párosult.