Családom és regénye podcastként is – Tompa Andrea Sokszor nem halunk meg

A családregény könyvklub első vendége Tompa Andrea volt. Beszélgettünk családtörténetekről, emlékezetről, titkokról és elhallgatásról, erdélyi zsidóságról, hiányról és a művészet erejéről.

A MAZSIKE Könyvklub első évadának tematikája a családtörténet. A havi rendszerességgel jelentkező alkalmakon egy-egy családregényről beszélgetünk meghívott vendégekkel és a közönséggel. A kiindulópontot mindig az adott szépirodalmi alkotás adja, a konkrét történetből elindulva tekintünk ki tágabb perspektívába, hogy az este végén mindenki hazavihessen magával olyan gondolatot, amellyel a saját családtörténetének értelmezését gazdagítja. Mindenhol vannak kényszerű ismétlődések és gyökeres újítások, nagy ráébredések és apró megbékélések. De mások a minták és a szereplők, mások a széttörő ideálok és az összeálló mozaikok. Minden család története más, és mégis mindegyik hasonló, legyen bár boldog vagy boldogtalan.

A könyvklub következő alkalma március 7-én lesz, Nádas Péter Egy családregény vége című könyvéről Deczki Saroltával fogunk beszélgetni. Mindenkit várunk szeretettel! Regisztrálni ITT lehet