!Elmarad! Budapest 150 éve filmekben – GÁRDOS PÉTER: A BROOKLYNI TESTVÉR

Nagyon sajnáljuk, de rajtunk kívül álló technikai okok miatt sajnos le kell mondanunk az eseményt. Amint lehetségessé válik a vetítés, értesíteni fogunk mindenkit a pótidőpontról.
Köszönjük a megértést!

 

Új helyszínen folytatódik a sorozat!

A vetítés előtt Rózsa Péter beszélget Gárdos Péter Kossuth-díjas filmrendezővel, Hernádi Judit Jászai Mari-díjas színművésszel és Bán János Jászai Mari-díjas Érdemes művésszel, a film főszereplőivel.

Időpont: 2024. január 25. csütörtök 18.00
Helyszín: MAZSIKE – 1063 Munkácsy Mihály utca 25. fszt. 3. (kapucsengő: 3)
Belépő: 1500 Ft, Mazsike tagoknak 1000 Ft (Fizetés a helyszínen készpénzzel)
Regisztráció: https://forms.gle/WJFo9BtYa7QWFp1DA

Gárdos Péter ezzel a filmmel visszatette a térképre a pesti zsidó élet elveszettnek hitt színfoltjait. A  Csáky utca-Népszínház utca-Rumbach Sebestyén utca és Hernád utca négyszögében a zsidó identitás keresésének illetve feltalálásának történetei elevenednek meg, amikor az ’56-ban Amerikába disszidált testvér hazatér egy egészen abszurd családi tervvel. Mivel maga nem tudta teherbe ejteni amerikai feleségét, itthon maradt  öccse közreműködésétől reméli, hogy a megfelelő génekkel az utód megfoganjon.  Miközben körbejárja egész estét betöltő álomautójával a régi  háztöm­böket,  látjuk, mi maradt a zsidó negyedből, és látjuk hogyan élnek ma elsősorban nem a vallásban, hanem az életformájukban és gondolkodásukban  megmaradt önazonos zsidó emberek.