Budapest 150 éve filmekben elbeszélve: Megáll az idő

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és a Pesti Mozi mozitörténeti kiállítás és klub – Hernád Ház közös filmsorozata

Ebben a sorozatban Budapest közelmúltbeli vagy éppen napjainkban megtapasztalt történéseit, hangulatait, a városlakók mindennapjait és a mindennapok „hőseit” idézzük meg.

MEGÁLL AZ IDŐ

Gothár Péter 1982-ben bemutatott, sok vitát kiváltó filmjét 2023. november 9-én, csütörtökön 18 órakor vetítjük a Hernád Házban.
A vetítés előtt Rózsa Péter beszélget Gothár Péterrel, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezővel és Znamenák István, Jászai Mari-díjas színművésszel, a film egyik főszereplőjével. Megáll az idő – a fenébe, dehogy áll meg, mindig zajlik, hömpölyög tovább. És mégis – mert ugyan mozog a Föld és Állni látszék az idő – az ember valóban az idő múlása ellenére ugyanott találja magát, ahol már volt, vagy ahol elődjei már jártak. Budapest, 1956, forradalom, menekülés, kivándorlás, megalkuvás, rossz és hősiesen jó élmények városa. Gothár Péter örökbecsű filmje okán beszélgetünk minderről, majd meg is nézzük ezt a kortalan, tehát máig érvényes alkotást… Megáll az idő.

Belépő: 2500 Ft
Jegyek a rendezvény előtt a helyszínen, vagy elővételben a JEGYx1.hu oldalon kaphatók:
https://hernadhaz.jegyx1.hu/…/budapest-150-eve—1–resz
Cím: 1078 Bp. Hernád utca 46. 4. emelet, Lajta Andor-terem (Bejárat a Dembinszky utcai oldalkapun!)