Bécs zsidó emlékeinek nyomába eredünk

Május 19-én Bécs zsidó emlékeinek nyomába eredünk.

Egynapos, buszos kirándulásunkon kifejezetten a zsidó emlékekre fókuszáló idegenvezetéssel tekintjük meg a város legfontosabb zsidó emlékhelyeit.

w3

Megnézzük a Morzinplatzon a Gestapo egykori főhadiszállásának helyszínét, a Seitenstettengasséban a korabeli Bécs egyetlen megmaradt zsinagógáját (a többit az ún. Reichspogromnacht, a birodalmi pogromok éjszakája idején, 1938. november 9-ről 10-re virradó éjszaka felgyújtották. A Seitenstettengassében található nagy zsinagógát azonban lakóházak vették körül, így végül megmenekült a pusztítás elől). Ellátogatunk a Judenplatzra is, az Osztrák Ellenállás Múzeumához, amelynek épületében számos fontos dokumentumot őriznek. Ezen a téren áll a nemzetközileg is ismert és elismert, Rachel Whiteread brit szobrásznő által készített Holokauszt-emlékmű is.

Akinek kedve és energiája engedi, megismerkedhet a Bécsi Zsidó Múzeum legfontosabb kincseivel, és az izgalmas időszaki kiállítással, amely a zsidó származású zenei csillagokat mutatja be.

Nem lenne valódi bécsi kirándulás ez a nap, ha nem kortyolgatnánk el egy finom bécsi kávét és nem fogyasztanánk hozzá a KuK-időket idéző csodás tortát Bécs egyik gyönyörű kávéházában. A kellemes uzsonnára a Mazsike látja vendégül az utazókat.

Ha Önt is érdekli a császárváros több évszázadra visszatekintő zsidó történelme és emlékei, akkor tartson velünk!

Időpont: 2016. május 19., csütörtök
Várható költség: 15.000,- Ft, Mazsike-kártyával 13.000 Ft.

A pontos programmal és a befizetéssel kapcsolatos információkat hamarosan közzétesszük. Addig is örömmel fogadjuk előzetes jelentkezéseiket a mazsike@gmail.com címen.