Multikulturális séta Óbudától Felhévízig

A rózsák atyjától a kékfestő műhelyen át a Lafayette áruházig – május 29., vasárnap, 14:00 órától egy új, izgalmas sétára invitáljuk a kultúra, a történelem és séták kedvelőit a zsidó és török emlékek nyomában.

obudafelheviz_seta_lajos_utca-synagogue

Az időben és térben a török korból indulva Felhévíz emlékei közül szemezgetünk – a Felhévizi régi török fürdőkultúrát és a „vizes barlangok”-at járjuk körül, valamint a Rózsa domb történetét.

Majd a séta során a Frankel Leó úti, budai hitközség zsinagógáját és a város legrégebbi, ma is álló zsinagógáját, a frissen felújított Lajos utcait meglátogatva megismerjük Felhévíz és Óbuda zsidóságának történetét, a Zichy családoktól bérelt zsidó birtokokat, a híres Goldberger gyár és a magyar textilipar kékfestő kezdeteit.

Obuda-Felheviz_seta_Goldberger gya-1.jpg
Obuda-Felheviz_seta_Goldberger gyar2.jpg

A séta folyamán egy megálló erejéig HÉV-re szállunk. Kérjük, mindenki hozzon magával egy érvényes vonaljegyet vagy érvényes bérletet.

Időpont: 2016. május 29. 14:00
Találkozó : a Lukács Fürdő előtt (1023 Budapest, Frankel Leó utca 25-29)
Részvételi díj: 1500,- Ft, érvényes Mazsike-kártyával 500,- Ft.
A sétát vezeti Lakos Borbála és Szegő Dóri.

(Figyelem! A találkozó helye a korábbi meghirdetéshez képest módosult. Korábbi meghirdetésnél még a Lajos utcai zsinagóga szerepelt, azonban a találkozó helye: Lukács fürdő előtt.)

Kérjük, hogy részvételi szándékát a mazsike@gmail.com címen jelezze.
Várunk szeretettel minden, séta-, történelem- és kultúra-rajongót!