Simon Böske naplója – könyvbemutató

Simon Böske 1929-ben elsőként nyerte el a Miss Hungária, majd Párizsban a Miss Európa címet. A Miss Universe címe osztozott az amerikai szépségkirálynővel.

Világszerte mint új szépségideált ünnepelték, itthon pedig azért, mert a Trianonban megcsonkított Magyarországnak diadalt szerzett. Voltak persze olyanok is, akik lezsidózták és tüntettek ellene…

Naplójában gyermekkoráról, neveltetéséről, győzelmeiről vall, melyből egy intelligens, tiszta szívű és életszerető lány portrája rajzolódik ki.

A most megjelenő kötet tartalmazza Simon Böske életrajzát, a függelékben pedig írók, ismert személyiségek, pl. Molnár Ferenc, Karinthy Frigyes és mások írásai találhatók.

A kötet foglalkozik Simon Imre mérnökkel, Böske bátyjával is, akinek nevéhez fűződik a szocialista időszakban a háztartási kávégépek továbbfejlesztése és gyártása. A könyvet gazdag képanyag teszi változatossá.

A könyvbemutató helye: Holokauszt Emlékközpont, 1094 Budapest, Páva utca 39., Wallenberg terem

Időpontja: 2017. május 23., kedd, 17:00 óra

A helyszínen a kötet kedvezménnyel vásárolható meg. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció: regisztracio@hdke.hu