Csokoládés mogyorós tekercs

Az alábbi recept gluténmentes, így a gluténmentes diétát tartók is fogyaszthatják, sőt, pészahkor is süthető, hiszen nem tartalmaz olyan alapanyagokat, amelyek a kovásztalan kenyér ünnepén tilos alapanyagoknak számítanak.

Hozzávalók 10 főre:

A piskótához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
6 evőkanál darált mandula

A krémhez:

2,5 dl tejszín
20 dkg, 60%-os étcsokoládé
1 evőkanál nescafé
1 evőkanál kakaópor
15 dkg törökmogyoró

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral szintén felverjük, majd a kettőt óvatosan összeforgatjuk, végül hozzáadjuk a mandulát, és elsimítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsin.  170 fokon kb. 15 percig sütjük.

A krémhez száraz serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, majd ledaráljuk. A tejszínt felforrósítjuk, és simára keverjük benne a csokoládét, kakaóport, nescafét, végül hozzáadjuk a mogyorót.

Jó étvágyat!

(Rubin Eszter receptje)