Ötperces avokádókrém

Hozzávalók:

  • 2 érett, nagyobb avokádó
  • ½ citrom leve
  • 1 nagyobb gerezd, zúzott fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • csipetnyi só

Az avokádókat meghámozzuk, feldaraboljuk. Hozzáadjuk a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a frissen őrült borsot, majd aprítógéppel krémesre daráljuk. (Ha elég érettek az avokádók, villával is szét lehet őket nyomkodni). Ízlés szerint a hozzávalók, elsősorban a citromlé és a fokhagyma mennyisége változtatható. Frissen vágott koriander-levéllel, lime frissen csavart levével, avagy csipetnyi chili-paprikával vagy cayenne-borssal, esetleg egy leheletnyi mustárral még izgalmasabbá tehetjük az íz-kavalkádot. Tipp: Tálalásig hagyjuk a krémben az avokádó magját, úgy a krém megőrzi üde, zöld színét és nem barnul meg. Folpack-kal lefedve, hűvös, sötét helyen tároljuk. Liszt- és tej-  érzékenyek is fogyaszthatják; Candida- és paleo-diétába is jól illeszthető.

Fogyasztható kenyérre kenve, izgalmas dipként (mártogatós szósz) chips, nacho vagy csíkokra vágott,

friss zöldség mellé, sőt, tortillába, pitába vagy tacoba alap-krémnek is nagyszerű alternatíva.

Jó étvágyat kívánunk!