Megjelent a Magyar Menóra – Szunyogh Szabolcs új könyve!

Ez a könyv fikciója szerint egy útikönyv, azoknak a tanároknak, akik iskolai kirándulásokat szerveznek, azoknak a szülőknek, akik elviszik városnézni a gyerekeiket és mindenkinek, aki utazik valahová, és szeretné tudni, hogy ott mit lehet látni. Ez a könyv a magyarországi zsidó emlékhelyekről szól. Azokról a főbb településekről szól, ahová a turisták általában elmennek, tehát Budapesten kívül szó van a könyvben Pécs, Balatonfüred, Keszthely, Pápa, Kőszeg, Szombathely, Sopron, Balf, Abda, Győr, Vác, Kecskemét, Gyöngyös, Szeged, Makó, Debrecen, Nyíregyháza, Nagykálló, Sátoraljaújhely és Mád zsidó emlékhelyeiről. Nemcsak zsinagógákról és temetőkről ír a könyv, hanem mindarról a meglátogatható épületről, amelyik bizonyítja a magyar zsidóság hatalmas teljesítményét, tehát Szegeden például a Pick-múzeumról, vagy Pesten arról a házról, ahol Szomory Dezső élt, aztán Karinthy Frigyes és Radnóti, Koestler, Zelk Zoltán szobrairól, a fontosabb emléktáblákról, emlékművekről.

Ez a könyv nagyon fontos, mert a turisztikai jelentőségén túl bizonyítja a magyar zsidóság teljesítményét és ezzel egyrészt a külső közönség körében növelheti a tiszteletet, másrészt, és ez legalább ilyen fontos, megerősíti az öntudatot. Végig lehet olvasni az első oldaltól az utolsóig, azt remélem, hogy így is érdekes, de lehet benne lapozgatva is haladni, tehát csak azt a részt elővenni, ahová utazunk. Minden fejezet végére tettem egy részletes olvasnivaló-listát, papíralapút is és interneteset is, hogy aki tovább szeretne tájékozódni, tudja, merre induljon el.

Én abban hiszek, hogy vannak bizonyos szituációk, amiket már nem lehet megjavítani, amiket csak megelőzni lehet. Ez a könyv a megelőzésben vesz részt, ezek tények, érdekes és fontos tények, nem agitáció van a könyvben, hanem bizonyíték.

A Magyar menóra című könyv fontos mindenkinek, akinek fontos a magyar zsidóság múltja, teljesítménye, és a jövője.

A könyvet az egyesület irodájában Mazsike-kártyával 20% kedvezménnyel, azaz 3200 Ft.ért lehet megvásárolni. 

A tagsági díjat még mindig lehetséges, többek között irodánkban rendezni, mely a naptári év hátralevő hónapjaira 2500, illetve nyugdíjasoknak 2000 Ft.

Irodánkban a könyv hétfőtől csütörtökig 10 és 16, pénteken 10 és 14 óra között vásárolható meg. Irodánk helyszíne: 1053, Tüköry utca 3., 2. emelet balra.