Mikve – színházban és a valóságban. Mazsike Nőnapi Élmény-Csomag (nem csak hölgyeknek)

Márciusban nem csak a Nőnapot, de az idén Purim ünnepét is ekkor ünnepeljük. Purimkor Eszter könyvét olvassák fel, benne a zsidó nép perzsiai megmenekülésének történetét, melynek főszereplője maga Eszter királyné. Úgy gondoltuk, hogy ebben a hónapban több figyelmet szentelünk a hölgyeknek.

A zsidó vallásban a nők szerepe és feladata pontosan meghatározott. A hagyományos felfogás szerint a nő feladatai közé tartozik a szombati kalács sütése, a péntek esti gyertya meggyújtása, valamint kötelességük mikvébe, rituális fürdőbe járni.

No de mi is az a mikve? Mi történik ott pontosan? Csak hölgyek járnak oda? Mikor, miért keresik fel a mikvét? Hogy néz ki egy mikve? És egyáltalán, van ilyen Budapesten is?

A fenti kérdésekre választ kaphat, ha velünk tart március 4-én és 5-én.

Március 4-én, vasárnap este a Pesti Színházban közösen megtekintjük a Mikve című darabot.

Másnap, március 5-én, vasárnap délután a mikvefelügyelő Stern Goldival és szakavatott sétavezetőnkkel, Cseh Viktorral a mikve, a víz, és a rituális tisztaság zsidó hagyományban betöltött szerepéről beszélgetünk, tabuk nélkül. Megtekintjük a budapesti mikvét is, ahol a mikve történetéről é szerepéről beszél vezetőnk, és válaszol minden felmerülő kérdésre.

Dátum és időpont:

2017.03.04., szombat este 19:00 óra, Pesti Színház (1056 Budapest, Váci utca 9.). (A darabról bővebben ide kattintva olvashat)

2017.03.05., vasárnap, 14:00 óra. A találkozó pontos helyszínéről e-mailben tájékoztatjuk a jelentkezőket.

Részvételi díj: 3500 Ft, amely tartalmazza a színházjegy árát és a sétajegy árát is.

Regisztráció és bővebb információ: mazsikesetak@gmail.com

Maximális létszám: 20 fő. Megkérjük férfi résztvevőinket, hogy március 5-én fejfedőt hozzanak magukkal.

Ha látta már a színdarabot, akkor most friss élményként a felmerülő kérdésekre másnap választ is kap. Ha még nem látta a színdarabot, akkor ennél jobb alkalom nem is kínálkozik.

Ajándékozzon Nőnapra (is) kulturális élményt! A sétán természetesen férfi érdeklődőket is szeretettel látunk.

????????????????????????????????????