Idén is lesz Hanukai ünnepség és díjátadó!

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani ünnepélyes hanukai gyertyagyújtással egybekötött díjátadónkat és koncertünket.  Ahogy tavalyi esemény alkalmával a Swing a la Django, idén a Budapesti Fesztiválzenekar Kamaraegyüttese tesz eleget az egyesület felkérésének. Az alkalmi formáció, egyedi, kifejezetten erre az eseményre összeállított műsora a következő lesz:
  • Alexander Glazunov: Oriental Reverie klarinétra és vonósnégyesre
  • Felix Mendelssohn Bartholdy: Op.13 a-moll vonósnégyes,első tétel
  • Sergiu Natra: Héber dalok szóló hárfára – 5 darab
  • John Williams: Schindler listája főcímzene hegedűre, klarinétra és hárfára
  • Kovács Béla: Sholem Alekhem Rov Feidman klarinétra és vonósnégyesre
Közreműködik  Eckhardt Violetta és Bujtor Balázs hegedűn,Sipos Gábor brácsán, Sovány Rita csellón, Pólonyi Ágnes hárfán, és Ács Ákos klarinéton.

A következő személyek vehetik emellett át az egyesület díjait:
Schőner Alfréd, az ORZSE rektora, a Magyar Zsidó Kultúráért díjat megosztva kapja Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga főkántora és Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező. “Várhegyi György“ Magyar Zsidó Oktatásért díjat Gábor György filozófus, vallástörténész veheti át, a Magyar Zsidó Sportért díjat pedig Jusztin Ádámnak, a MACCABI VAC elnökének adjuk át. Mecénás díjunkat Schiller Péter vállalkozónak adományozzuk,Különdíjat pedig az 1945 című film alkotóinak adunk át. Kivételes eset, de elnökségi tagunk Olti Ferenc munkáját balatonfüredi projektjéért „Közösségért-díjjal“ ismerjük el.

Az ünnepélyes díjátadóra december  18-án 18 órakor a Bethlen téri Zsinagógában (1075 Budapest, István utca 15) kerül sor. Az eseményre a belépőjegy egységesen 2000 Ft., melyet a helyszínen vásárolhatnak meg és a mazsike@gmail.com-on, vagy a 061 311 6665-ös telefonszámon jegyezhetnek elő.  További részletek honlapunkon és Facebook-oldalunkon