Felavatásra került az emancipációs emléktábla

Az emléktábla létrejöttében a Mazsike és a MAZSÖK működött közre,  és az Országgyűlés képviselőházának egykori épülete, a mai Olasz Kultúrintézet falán (1088, Bródy Sándor utca 8.) került elhelyezésre, ahol az emancipációs törvényt 150 évvel ezelőtt elfogadták.

A vendégeket köszöntötte Kirschner Péter, a MAZSIKE elnöke, illetve Gian Luca Borghese az Olasz Kultúrintézet vezetője, majd avató beszédet mond Latorcai Csaba a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. A szellemes és izgalmas történelmi visszatekintésről Csorba László történész, egyetemi tanár gondoskodott. Csuja Imre színművész pedig néhány szavalattal egészítette ki az ünnepélyes beszédeket. Az emléktáblát végül Latorcai Csaba helyettes államtitkár és Szabó György,
a MAZSÖK kuratóriumának elnöke avatta fel. Koszorút helyezett el a MAZSIKE, a MAZSÖK, a MAZSIHISZ, a MAZSISZEM, továbbá Gian Luca Borghese az Olasz Intézet, David J. Kostelancik az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, és Latorcai Csaba Magyarország Kormánya nevében.

Az emléktábla állítását Magyarország Kormánya támogatta. Külön köszönet a támogatásért az Olasz Köztársaság Budapesti Nagykövetségének és az Olasz Kultúrintézetnek.