Sétafesztivál 2021

Újra Sétafesztivál!

2021 október 15 – 17.

Immár 4. alkalommal rendezzük meg a 3 napos ingyenes Sétafesztivált, amikor péntektől vasárnapig az érdeklődők bebarangolhatják Budapestet profi sétavezetők, vagy az adott téma szakértői segítségével.

A projekt célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük Budapest rejtett értékeit, és ilyen módon mégjobban a magunkénak érezzük és vigyázzunk rá, amennyire csak tudunk.

Minden évben adott tematika köré szervezzük a fesztivált, 2021-ben Rózsa Péter által írt frissen megjelent könyvünk, a Budapest Zsidó Arca köré csoportosulnak a séták. A fesztivált a könyv bemutatója nyitja meg október 15-én 18 órakor az új Gödörben (VI. ker. Király u 50.). Idén sem marad el a hagyományos faültetés sem, amivel szintén arra szeretnénk fölhívni a figyelmet, hogy nem csak használnunk kell a városunkat, hanem tenni is érte, hogy egyre szebb és fenntarthatóbb életteret teremtsünk magunknak. A közelmúltban elhunyt Ráday Mihály emlékére ültetünk fát a rá emlékező séta végeztével a Király utcában.

Vasárnap 18 órakor a Zefiroth együttes koncertjével zárjuk a hétvégét

 az Epreskertben. A Zefiroth szefárd tradicionális zenét értelmezi újra altklarinéttal, gitárral, énekkel és dobokkal. Zenélnek: Tóth Bernát Réka, Horváth Győző, Vázsonyi János, Móser Ádám

Péntek délutántól vasárnap estig pedig sok-sok séta! 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, kortól, lakhelytől függetlenül.

Részletes program és regisztráció