Díszbemutató! Cseh Viktor: Zsidó örökség – Vidéki zsidó hitközségek Magyarországon

Cseh Viktor kultúrtörténész, a Kol Jákov ortodox hetilap főszerkesztője és az Egység folyóirat főszerkesztő helyettese. Írásait sok helyen olvashattuk eddig is, és a jövőben még többet fogjuk hallani a nevét, hiszen tíz éves munka gyümölcseként végre megjelent Zsidó Örökség – Vidéki zsidó hitközségek Magyarországon című hatalmas léptékű munkája.

———————–

Az ünnepélyes könyvbemutatón Winkler Nóra beszélget a szerzővel és Toronyi Zsuzsannával a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatójával

Regisztráció: https://forms.gle/VDacLE17tZYKXuWNA

Időpont: 2021. október 11. hétfő 18.00

Helyszín: MTA Felolvasóterme
1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

A könyv akciós áron 10.000 Ft-ért megvásárolható a helyszínen

Az esemény védettségi igazolvánnyal látogatható!
———————

Cseh Viktor munkájának kiadásával a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület régi hiányt igyekszik pótolni. A magyar-zsidó történetírás a 19. század vége óta Budapest-központú, és elsősorban az asszimilációs közösségekkel foglalkozik. A vészkorszak után a magyar zsidó emlékezet is Budapest-központú lett. Ez kihatott a mai zsidó közösség mindennapjaira, és a zsidó múlt iránt megnyilvánuló, egyre élénkebb turizmusra is. Kiadványunk ezt kívánja ellensúlyozni: a vidéki magyar zsidó örökséget mutatja be, a vidéki zsidóság múltját és jelenét, a zsidó vallási irányzatok sokszínűségét is láthatóvá téve.