Balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Háza – Januári programajánló

Füredi Sztárparádé

Ester, Biga, Dervalics Robi, Gábriel. Mi köti össze eme négy tehetséges énekest? Nem más mint balatonfüredi származásuk. Külön-külön már sokan láthatták a varázslatot, ám most először a Zsidó Kiválóságok Házában láthatjuk őket egy este, egy színpadon! Január 21-én pénteken 18 órától várunk mindenkit érvényes védettségi igazolvánnyal és maszkkal szeretettel!

 

 

 

Februári előzetes

Füstbe ment bolygó
Tudolvasmányok könyvklub

Gelencsér András levegőkémikus az MTA levelező tagja, a Pannon Egyetem rektora, kutatási területe a levegőszennyezést alkotó kicsiny részecskék, azaz a légköri aeroszol eredetének, tulajdonságainak és viselkedésének tanulmányozása. A Füstbe ment Bolygó című könyve közérthető formában mutatja be az emberi tevékenység levegőkörnyezetre gyakorolt hatásait leíró alapvető fogalmakat, segíti a tájékozódást a klímaváltozást övező információs zajban. Február 2-án szerdán 17 órakor Önnek is lehetősége lesz a szerző segítségével könyvének gondolatsoraiba betekintést nyerni, és kérdését is felteheti a témával kapcsolatban. Védettségi igazolványát és maszkját kérjük hozza magával.

Megnyílt a művészeti kiállításunk!

December 11-én nyílt meg új kiállításunk: Zsidók és a művészetek – Chagalltól Kertészen át Spielbergig címmel a nagyközönség számára is. A látogatókat védettségi igazolvánnyal és maszkkal várjuk. A kiállításban 140 zsidó származású művész életét és munkásságát ismerhetik meg a látogatók.
A megnyitóról készült felvétel és riport megtekinthető az alábbi linken: ZsKH_youtube_csatorna