Üres Padok emlékjel avatás Szentesen

Az “ÜRES PADOK” programunk 2019-ben is folytatódik. A program keretében a holokausztnak áldozatul esett egykori diákok tiszteletére állítunk emlékjelet. Az idei első emlékjel avatást a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskolában tartjuk.

 

Az „ÜRES PADOK” program 2014-ban, a Holokauszt Emlékévben, a Holokauszt Emlékközpont és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület közös javaslataként indult el. Meggyőződésünk volt, hogy a múlttal való szembenézés kulcsa az oktatásban rejlik.

Kezdeményezésünk alapgondolata Szita Szabolcs professzortól, a Holokauszt Emlékközpont korábbi igazgatójától indult ki, egy általa megismert franciaországi példa nyomán. A program keretében az iskolák tanulói, tanáraik és szakértők segítségével felkutatták a holokauszt idején elhurcolt és elpusztított diáktársaik történeteit, majd nevüket hordozó emlékjel került felavatásra.

.

Ezúttal tisztelettel meghívjuk Önöket a következő avató ünnepségre, amelyre 2019. április 12-én 10.30 órakor kerül sor a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola B épületének  aulájában. Az iskola címe: Szentes, Petőfi utca 15.

 

A vendégeket köszönti: Kirschner Péter a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke, Pintér Etelka a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatónője.

Avató beszédet mond: Kovács Benedek a Gál Ferenc Főiskola BSZI Szegedi Tagintézményének vezetője, Lednitzky András Izrael Állam tiszteletbeli konzulja és a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke, Szirbik Imre, Szentes város polgármestere, és Schwarcz Péter rabbi.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg.

Kérjük, hogy részvételi szándékát a mazsike@gmail.com vagy zsoldosf@zsoldos.sulinet.hu  címen jelezze.