Metró Galéria Hiány-kiállítás

A budapesti metró szerelvényeiben látható „Hiány” című kiállítás 2016. április 18-án, hétfőn nyílik. A kiállításnak egyesületünk az egyik szervezője.

A Mazsike, a Mazsihisz és a Holokauszt Emlékközpont közös kiállítása olyan, közismert és köztiszteletben álló, magyar állampolgárokat és tevékenységüket mutat be, akiket származásuk vagy politikai nézeteik miatt taszított ki a magyar nemzet. Sok tehetség vesztette életét a koncentrációs táborokban, a munkaszolgálatban vagy a nyilas rémuralom idején, sokan emigrációba kényszerültek. Ezen kiemelkedő egyéniségek elpusztult, ki nem teljesedő, vagy ketté tört életpályája közös veszteségünk, örök hiányunk marad.

A kiállítással célunk, hogy közelebb hozzuk a történelmet az átlagemberekhez, azáltal, hogy tragédiába kényszerített, egyéni sorsokon keresztül mutatjuk be számukra azt, hová vezet és miért elfogadhatatlan a kirekesztés és a gyűlöletkeltés.

A megnyitó időpontja: 2016. április 18., hétfő 11:00 óra
Helyszíne: a 2-es metró Puskás Ferenc stadion állomása

A kiállítást megnyitja: Prof. Dr. Szita Szabolcs, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója, és Heisler András, a Mazsihisz elnöke.
Közreműködnek: Magyar Bori és Kardos Dani, akik közép-európai zsidó dallamokat adnak elő.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

megh1

A rendezvényről további információ a Mazsike irodájában kérhető, tel.: 311-6665, e-mail: mazsike@gmail.com