Családregény könyvklub: Nádas Péter: Egy családregény vége – Vendég: Deczki Sarolta

📖 Nádas Péter Egy családregény vége című művéről beszélgetünk Deczki Sarolta irodalomtörténésszel és a közönséggel, a beszélgetést Turai Júlia vezeti.
📆 Időpont: 2024. március 7. csütörtök 17.00
🌎 Helyszín: MAZSIKE (1063, Munkácsy utca 25. fszt. 3. kapucsengő: 3)
💸 Beugró: 1500 Ft MAZSIKE tagoknak: 1000 Ft
✍️ Regisztrációhttps://forms.gle/cpL78e9hJuQYUEHx9

Az indázó bokroktól, fáktól takart óriási kert mélyén áll a ház. Áll öregen és örökös jelenben. Otthonszaga, meseillata van. Mesélnek a gyerekek, mesél csudás legendákat a savanyúcukrot szopogató nagymama – igaz történeteket, bajról és szerencsés megmenekülésekről a süket, ordító, szörtyögve alvó nagypapa –, s elmondja az ősi mítoszok homályából előlépő Simon család eredetének és lombosodásának jelképes töténetét is.
A jelenidő rideg fénye, kegyetlen csendje áttör a mesék meleg, áramló poézisén. Az ötvenes években vagyunk. Az egymásra rétegzett, a jelen pillanatiba csomósodott történeteknek egy tíz év körüli kisfiú a főszereplője. Megfogalmazatlanul is világos a példázatok tanulsága: a bűnöket és bűnhődéseket újrakezdésnek, feloldozásnak kell követnie. Minden mondata feszült, minden részlete izgalmas. Szuggesztív, olvasmányos és fontos könyv az Egy családregény vége.