Események betöltése

« All Events

Pesti séta Ady Endre nyomában, halálának 100. évfordulóján

január 27 • 10:00 - 11:30

Haladunk?*

Pesti séta Ady Endre nyomában, halálának 100. évfordulóján

Napra pontosan 100 évvel Ady halála után, az egyik legnagyobb hatású magyar költő, az éles szemű és vitriolos tollú publicista nyomába eredünk, és olyan helyeket keresünk fel Pesten, amelyeken ő is gyakran megfordult, vagy amelyek valamilyen módon kötődnek hozzá.

„Általában a sok embert kerüli, azt a kört szíveli csak, melyet ő fenntartás nélkül ural, ahol ő az első, ahol Ady Endre lehet” – írta róla Bölöni György.

Ady költészete egy évszázad alatt sem vesztett semmit erejéből, egyetemes érvényességéből, noha minden korszakban voltak – és ma is vannak – olyan törekvések, amelyek megpróbálták beszorítani őt valamilyen politikai-ideológiai táborba. Számos cikke pedig napjainkban is döbbenetesen aktuális. Írásaiban nemegyszer harcosan vagy a gúny eszközével szállt szembe korának antiszemita propagandájával.

A kb. kétórás séta során várhatóan kétszer földalattira is szállunk, hogy a rendelkezésünkre álló idő alatt minél több helyre eljuthassunk. Természetesen idézünk majd néhány verséből, cikkéből, és régi fotókkal is illusztráljuk az elmondottakat.

 

2019. január 27. vasárnap 10:00

Találkozási hely: a Nyugati téri Alexandra Könyvesház előtt (1055 Nyugati tér 7.) 

Jegyár: 1500 Ft., illetve 500 Ft. Mazsike-kártyával 

Regisztráció:mazsikesetak@gmail.com

 

*Ady egyik cikkének címe

Részletek

Dátum:
január 27
Időpont:
10:00 - 11:30
Esemény kategória:

Részletek

Dátum:
január 27
Időpont:
10:00 - 11:30
Esemény kategória:

nyomtat