Események betöltése

« All Events

  • Ez az esemény elmúlt.

A Pál utcai fiúk (és persze Molnár Ferenc) nyomában

április 14 • 15:00 - 16:30

A Pál utcai fiúk egyike azon ritka műveknek, melyek – bár hatalmak és ideológiák viharos gyorsasággal jöttek és mentek a kínos 20. században – alig vesztett népszerűségéből, sőt!, napjainkban különös reneszánszát éli mind Magyarországon, mind Európában.
Vajon miért? Mi a titka a regénynek? Ennek nyomába is eredünk, no meg persze felkeressük a Muzit, s ha valakinek kedve szottyanna kipróbálni a gojzizást – szigorúan einstand nélkül – arra is módja lesz. Vajon áll-e még a Lónyai utcai Budapest Református Gimnázium, ahol oly’ izgatottan nem figyeltek Nemecsekék az óra utolsó perceiben? Létezett-e Nemecsek Ernő? No és a Pásztorok, Áts Feri vagy esetleg Geréb mind mind Molnár játszópajtásai lehettek? És az olasz édességárus az írói fantázia szüleménye? De a legfőbb rejtély mégis az marad, hogy – alig pár lépésnyire a Molnár család imponálóan hatalmas egykori házától – pontosan hol is állt (vagyis feküdt) a grund?

A kellemes, nagy távolságokat nem befogó séta a Petőfi Irodalmi Múzeumnál kezdődik és Páter utcában ér véget, ahol Nemecsek Ernő és a Pásztor testvérek várnak minket.
A séta időtartama: 1,5-2óra

A sétát Czékmány Anna, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa vezeti.

A részvétel regisztrációhoz kötött, maximális létszám 25 fő. Jelentkezni a mazsikesetak@gmail.com-on lehet.

Részletek

Dátum:
április 14
Időpont:
15:00 - 16:30
Esemény kategória:
Honlap:
mazsike.hu

Szervező

Mazsike

Részletek

Dátum:
április 14
Időpont:
15:00 - 16:30
Esemény kategória:
Honlap:
mazsike.hu

Szervező

Mazsike

nyomtat